Wikimania

This page is a translated version of the page Wikimania and the translation is 82% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikimanía México 2015


Wikimania 2015 documentary.

De internationale Wikimedia conferentie


15-19 juli 2015
Hotel Hilton Mexico City Reforma, Mexico City
Vijf dagen vrije (gratis) kennisuitwisseling in het centrum van de Wikimedia beweging in een unieke bijeenkomst in Mexico City.

Een evenement dat voorafgaat aan de conferentie: het Hackaton van 15-17 juli. Programma van 17-19 juli 2015.

Bekijk het programma en de sociale planning.

Some of the session videos are available on Wikimedia Commons and Youtube

Bekijk ook de lijst van bezoekers en zet uzelf erbij!

Houdt u op de hoogte van onze laatste toevoegingen.
File:Instagram Shiny Icon.svg

Wat is Wikimania 2015?

Wikimania is het jaarlijkse evenement dat Wikipedia samen met haar zusterorganisaties ter bevordering van de open kennisuitwisseling organiseert met conferenties, lezingen, groepsbijenkomsten, hackaton met meer dan 1000 deelnemers uit 40 landen. Deskundigen op het gebied van digitaal recht en honderden vrijwilligers (schrijvers) komen bijeen om kennis uit te wisselen over projecten, initiatieven, nieuwe ontwikkelingen. Onderwerpen waaraan op Wikimania 2015 in het bijzonder aandacht zal worden besteed zijn o.a.: de huidige toestand van vrij (gratis) toegankelijke kennis; de rol van Wikipedia in onderwijs, privacy en digitale rechten; het gebruik van technologie om participatie te stimuleren. Verder zal speciale aandacht worden besteed aan de landen in Zuid-Amerika, en daarnaast Spanje en Portugal, om de kwaliteit en kwantiteit van de in Wikipedia (en haar zusters) voor deze landen beschikbare kennis te verbeteren.


De bijeenkomsten en de organisatie vinden plaats in Hilton Mexico City Reforma Hotel. Iedereen is van harte welkom, experts, enthousiastelingen, debutanten of eenvoudigweg nieuwsgierigen!

Hashtag: #Wikimania

Conferentie

LEZINGEN

VASTLEGGING VAN KENNIS-SPOOR

Wikimania zal samenwerken met het Digital Humanities Network, een regionale groep wetenschappers en mensen uit de praktijk, om een internationaal spoor van lezingen en panels door multidisciplinaire experts op te stellen. Hierin zullen onderwerpen een plaats krijgen als de menselijke kennis, de voortbrenging ervan, de technologie in de digitale wereld, en deze zullen worden beschouwd vanuit filosofische, anthropologische, sociologische en verwante gezichtshoeken.

Latin America Internet Freedoms Panel

In dit panel willen we een beeld geven van de uitoefening van de rechten en plichten van internet in het gebied en van de uitdagingen: recht op toegang tot informatie en vrijheid van meningsuiting tegenover het zogenaamde "recht te worden vergeten" (privacy en gegevensbescherming); nationale en openbare veiligheid tegenover bewaking en spionage, en neutraliteit van het net tegenover censuur.
Deelnemers:


Sponsors

Media partners