Beurs Wikimedia Nederland

Van 15 tot 19 juli is Wikimania Mexico, de internationale conferentie voor lezers en bewerkers van Wikimedia projecten, waaronder Wikipedia. De Vereniging Wikimedia Nederland heeft geld gereserveerd voor reisbeurzen naar Wikimania voor een beperkt aantal vrijwilligers (minimaal 2). Aanvragen voor een beurs kan dit jaar door een gemotiveerde aanvraag per mail tot 11 april 2015. Op basis van die inschrijvingen wijzen twee bestuursleden de beurzen toe.

De belangrijkste selectiecriteria zijn:

  • activiteit en ervaring in de Wikimedia beweging, zowel online in bijdragen op een van de Wikimedia projecten als daarbuiten
  • taalvaardigheid (de conferentietaal is Engels)
  • motivatie voor deelname: wat gaat het de Wikimedia-beweging opleveren als jij naar Wikimania gaat?.

Uitsluitingen voor deze reisbeurs zijn onder andere indien de aanvrager al uit een andere bron financiering ontvangt voor deze conferentie.

De reisbeurs houdt maximaal in: vliegticket, accommodatie in een door de organisatie van Wikimania aanbevolen hostel, toegang tot Wikimania, en een per diem van €25 voor maximaal 7 dagen. Het is ook mogelijk een beurs aan te vragen voor een deel van de kosten. Dan kunnen we mogelijk meer dan twee vrijwilligers ondersteunen.

Stuur je aanvraag voor zaterdag 11 april naar info@wikimedia.nl met als onderwerp Beurs Wikimania Mexico.